ЈУ Туристичка организација Града Требиња забиљежила је веома успјешан наступ на “39. Међународном сајму туризма” који је одржан у периоду од 23-26.02.2017. године у Београду, а који је окупио више од 1.100 домаћих и иностраних излагача из 56 различитих земаља свијета, чиме спада у највећу туристичку смотру ове врсте у Југоистичној Европи.
По први пут своју туристичку понуду представиле су Кина, Русија и Индија.
Комплетна туристичка понуда Требиња, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму представљени су на веома запажен и квалитетан начин у оквиру промо штанда Туристичке организације Града Требиња од 24 м² изложбеног простора, који је био смјештен на врло погодној, атрактивној и фрекфентној локацији у хали број 4. Београдског сајма.
Сајам је званично отворио Предсједник Владе Републике Србије г-дин Александар Вучић, чиме је потврђена велика важност овог туристичког дешавања.
 
На дан отварања манифестацију је посјетило 31 одсто више посјетилаца у односу на прошлу годину, а у бројкама то је скоро три хиљаде посјетилаца више у односу на прошлогодишњи први дан највеће туристичке смотре у региону. Овогодишњи сајам посјетило је 74.762 људи чиме је забиљежен нови рекорд, а акредитовано је било око 1000 новинара између осталих из: Руске Федерације, НР Кине, Ирана, Канаде, Аустралије, Италије, Холандије, Њемачке, Црне Горе, Хрватске,  Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Мађарске, Бугарске, Словачке, Румуније, Републике Српске…
 
На промо штанду Туристичке организације Града Требиња мјесто су нашли промотивни материјали Туристичке организације Града Требиња (каталози, мапе, флајери, брошуре, разгледнице..),  али и субјекти који се баве туристичком дјелатношћу: хотели, мотели, хостели, ресторани, винарије, произвођачи сухомеснатих производа, сира, смокава и производа од смокава, меда, чаја, љековитог биља, пружаоци услуга у авантуристичком туризму, те произвођачи сувенира и рукотворина из кућне радиности, као и туристичке агенције.
Такође, посјетиоцима штанда је било омогућено да директно на лицу мјеста дегустирају аутохтоне производе нашег краја чиме су били у прилици осјетити “аутентичан дух” који краси Требиње и Херцеговину.
Требиње као атрактивна и привлачна туристичка дестинација је већ препознатљива туристима из Србије, и све се боље котира на туристичким картама Региона што је потврдио значајан број упита који су читав ток трајања сајма долазили од стране великог броја посјетилаца, али и туристичких субјеката, тур-оператера и туристичких агенција не само из Региона већ и из најудаљенијих земаља свијета као што су Индија и Јужна Африка.
Промо штанд Туристичке организације Града Требиња је био веома занимљив за бројне медијске куће из Србије, ТВ и радио екипе, новинаре, путописце, и представнике штампаних и интернет медија који су креирали промотивне прилоге и својој публици представили Требиње као атрактивну туристичку дестинацију.
Промо штанд Туристичке организације Града Требиња посјетили су: делегација Града Требиња коју су чинили г-дин Лука Петровић, Градоначелник Требиња, г-дин Мирко Ћурић, Замјеник Градоначелника Требиња, г-дин Марко Рикало, Начелник Одјелјенја за просторно уређење Града Требиња и Илија Таминџија, народни посланик, представници Удружења Требињаца “Јован Дучић” у Београду на челу са предсједником г-дином Жарком Ј. Ратковићем и подпредсједником г-дином Радом Петровићем, Министар индустрије, енергетике и рударства у Влади РС г-дин Петар Ђокић са сарадницима, Министар трговине и туризма у Влади РС г-дин Предраг Глухаковић са сарадницима, Директор Представништва РС у Србији г-дин Млађен Цицовић, Директорица ТОРС-а г-ђа Нада Јовановић са сарадницима, власник и предсједник компаније “Алко Груп” г-дин Мирољуб Алексић, амбасадор Републике Бјелорусије у Србији г-дин Андреy Микхневицхугледни и уважени професори Универзитета “Сингидунум” из Београда г-дин Слободан Унковић и г-дин Слободан Черовић, Градоначелник Зрењанина г-дин Чедомир Јањић, предсједник “Сацен International”-а г-дин Драган Глигоријевић, Члан Градског вијећа за пољопривреду, агроекономију и развој села Града Врања г-дин Александар Јањић, савјетник Министра трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије г-дин Александар Н. Денда, директор Туристичке организације Београда г-дин Миодраг Поповић са сарадницимапредставник најутицајнијег херцеговачког портала у Србији Слободна Херцеговина г-дин Трифко Ћоровић, али и бројни требињци и херцеговци који живе и раде у Београду.
Није тајна да Требиње воле и о њему увијек све најљепше мисле и говоре и бројне уважене, познате и признате личности из јавног живота Србије, тако да ни овај пут нису изостале ријечи хвале и одушевљења при посјети промо штанду Туристичке организације, како самом презентацијом тако и свим оним што Требиње може да понуди људима који га посјећују.
Велики је списак оних јавних личности који нису успјели да сакрију огромно задовољство Требињем, а издвајају се: водитељи РТС-а Милан Поповић и Мирко Алвировић, позната глумица Тања Бошковић са сарадницима, глумци Милан Васић и Александар Дунић, и многи други.
Током трајања цјелокупне сајамске манифестације уприличен је и организован богат пратећи стручни, културни и забавни програм, а земља партнер овогодишњег Сајма туризма била је Црна Гора.
Опште оцјене су да је ово био изузетно запажен и успјешан наступ Туристичке организације Града Требиња на 39. Међународном сајму туризма у Београду, да се Требиње као туристичка дестинација све боље котира на туристичком тржишту Региона, те да Требиње са правом може очекивати да наредна туристичка година буде још успјешнија него године које су за нама.