Ј.У. Туристичка организација Града Требиња расписала је Конкурс за избор сувенира Требиња који је закључен 22. маја текуће године, те с тим у вези обавјештавамо јавност да је у оквиру трајања Конкурса пристигло 23 идејна рјешења од којих, према једногласном мишљењу Комисије за избор сувенира, именованој од стране директора Ј.У. Туристичка организација Града Требиња, ниједно рјешење није у потпуности прихватљиво да би носило епитет званичног сувенира нашег Града.
Током засједања Комисије за избор сувенира, донесен је и закључак, који поред предходно наведног дијела предвиђа организацију Изложбе идејних рјешења пристиглих у оквиру Конкурса за избор сувенира Требиња, чији је циљ да поред промоције самих учесника Конкурса, како би се њихов труд наградио, такође, упознавање широког аудиторијума са пристиглим приједлозима.
На основу горе поменутог закључка желимо да информишемо ауторе пристиглих рјешења и остале заинтересоване да ће Изложба идејних рјешења пристиглих у оквиру Конкурса за избор сувенира Требиња бити одржана у петак, 16.06.2017. године са почетком у 20:00 часова у Музеју Херцеговине и то у склопу манифестације Друга међународна умјетничка колонија „КОЛО“ 2017., гдје ће поред споменуте изложбе бити одржане модна ревија удружења жена „Васила“ и концерт ГКУД-а АЛАТ „Swisslion“ Требиње.
Требиње, 13.06.2017. године
Ј. У. Туристичка организација Града Требиња