Град Ниш је био домаћин „18. Међународног сајма туризма и активног одмора“ који је одржан у периоду 30.03.-01.04.2017. године у хали спортског центра „Чаир“, а у оквиру кога је своју понуду представило око 40 излагача из земаља региона међу којима и бројне националне, регионалне и градске туристичке организације, туроператори и туристичке агенције, хотелијери, представници бања и здравственог туризма, представници спортско – рекреативног туризма и активног одмора, клубови адреналинских спортова, етно домаћинства, удружења самосталних излагача сувенира, као и организатори манифестација.

Туристичка организација Града Требиња је представила комплетну туристичку понуду Требиња, као и привредне субјекте који се баве пружањем услуга у туризму и то у оквиру промотивног штанда од 12 м2 гдје су представљени хотели, мотели, хостели, ресторани, винарије, произвођачи сухомеснатих производа, смокава и производа од смокава, меда, чаја, љековитог биља, пружаоци услуга авантуристичког туризма, те произвођачи сувенира и рукотворина из кућне радиности, као и туристичке агенције.

Стручни жири сајма одлучио је да Туристичкој организацији Града Требиња припадне Прва Наградаза најбољи штанд, чиме је још једнан пут потврђено изузетно квалитетно, аутентично, оригинално и у регионалним оквирима већ препознатљиво представљање туристичке понуде Требиња.

Сајамски ток манифестације сва три дана је био пропраћен различитим културно-умјетничким садржајима, промоцијама, презентацијама и бројним радионицама, стручним предавањима и трибинама које су пренијели бројни локални и национални медији и аутори бројних туристичких интернет портала и блогова, те радио и ТВ емисија.

Штанд Туристичке организације Града Требиња је био посјећен читаво вријеме трајања сајма, што доказује да Требиње представља пожељну дестинацију за становнике Јужне Србије, чему у прилог говори и све већи број организованих туристичких тура који се биљеже у Требињу.