Град Крагујевац је био домаћин „8. Међународног сајма туризма и сеоског туризма“ који је одржан у периоду 24-26.11.2016. године у оквиру кога је своју понуду представило око 100 излагача из земаља региона међу којима и бројне националне, регионалне и градске туристичке организације, туристичке агенције и центри, бањска и климатска лијечилишта, представници сеоског, ријечног и ловног туризма.

 

Туристичка организација Града Требиња је представила комплетну туристичку понуду Требиња, као и привредне субјекте који се баве пружањем услуга у туризму и то у оквиру промотивног штанда од 12 м2 гдје су представљени хотели, мотели, хостели, ресторани, винарије, произвођачи сухомеснатих производа, смокава и производа од смокава, меда, чаја, љековитог биља, пружаоци услуга авантуристичког туризма, те произвођачи сувенира и рукотворина из кућне радиности, као и туристичке агенције.

 

Стручни жири сајма који су чинили представници Туристичке организације Србије, Градске туристичке организације Крагујевац и Шумадија сајма одлучио је да Туристичкој организацији Града Требиња припадне „Прва награда за најљепши и најоригиналнији простор“, чиме је још једнан пут потврђено изузетано квалитетно, аутентично, оригинално и у регионалним оквирима већ препознатљиво представљање туристичке понуде Требиња

Сајамски ток манифестације сва три дана је био пропраћен различитим културно-умјетничким садржајима, промоцијама, презентацијама и бројним радионицама, стручним предавањима и трибинама које су пренијели бројни локални и национални медији и аутори бројних туристичких интернет портала и блогова, те радио и ТВ емисија.

 

Штанд Туристичке организације Града Требиња је био посјећен читаво вријеме трајања сајма, што доказује да Требиње представља пожељну дестинацију за становнике Шумадије и окружења, чему у прилог говори и све већи број организованих туристичких тура који се биљеже у Требињу.

Специјално признање стигло из Крушевца

Сајам је био прилика да се Туристичкој организацији Града Требиња додијели још једно признање из области туризма. Наиме, на недавно одржаној манифестацији „12. Међународни Фестивал туристичких публикација “Кофер слова”“ који је одржан у Крушевцу стручни жири одлучио је да Туристичкој организацији Требиња припадне „Специјално признање“ које су уручили представници Туристичке организације Крушевац, која је била и један од организатора манифестације.