ЈУ Туристичка организација Града Требиња је сходно недавно потписаном Протоколу о пословно-техничкој сарадњи између туристичких организација Требиња и Београда, а на позив Туристичке организације Београда која је била организатор и домаћин „Београдског туристичког форума градова Југоисточне Европе 2016.“, узела активно учешће на овом значајном стручном скупу из области туризма.

Форум је одржан у четвртак 22.12.2016. године, а званично га је отворио Замјеник градоначелника Београда г-дин Андреја Младеновић истакавши да форум може поспјешити комуникацију и сарадњу специјализованих субјеката и заинтересованих лица за ову област у Југоисточној Европи, а све у циљу креирања јединственог туристичког производа од којег ће корист имати грађани Региона.

Београдски туристички форум 2016. окупио је релевантне привредне субјекте, представнике градова и туристичких организација из Србије и региона, научних, истраживачких и образовних институција у области туризма, као и представнике хотелијерске и ресторанско-угоститељске привреде у циљу креирања јединственог туристичког производа региона.

Форум је, између осталог, закључио да је  регионалное повезивање и креирање заједничког туристичког производа од великог значаја за укупно унапређење и одрживи развој туризма, те да се на тај начин Регион Југоиточне Европе може појавити на значајним прекоокенаским тржиштима какви су Кина и САД, али и да ће тако фромирана заједничка туристичка понуда актера Форума бити занимљива туристима наведених тржишта.

На форуму су поред представника Туристичке организације Требиња и организатора Туристичке организације Београда учешће узели и представници: Туристичке организације Грчке у Београду, Града Темишвара, Туристичке организације Републике Српске, Туристичке организације Бањалуке, Туристичке организације Ниша, Туристичке организације Новог Пазара, Туристичке организације Војводине, Туристичке организације западне Србије, те представници Удружења хотелијера Југоистичне Европе и Удружења туристичких агенција Југоисточне Европе.