У оквиру Требињских љетних свечаности у сриједу 10. августа 2016. године одржана је, шеснаесту годину за редом, традиционална спортска манифестација “Скокови са каменог моста у Требишњицу”.

Као и претходних година манифестација је окупила велики број посјетилаца, како у угоститељским објектима на обалама Требишњице, тако и на самом мосту, те на супротној обали ријеке.

Посјетиоци су уживали до дубоко у ноћ, како у скоковима такмичара којих је ове године било седам,  тако и уз пригодан забавни програм који је био организован у угоститељским објектима на обали Требишњице.

Жири манифестације који је радио у саставу: Мићо Андрић, Симеон Дучић, др. Тихо Ратковић, др. Нино Гркавац, Бесим Шеховић, Мирослав Шаренац, Гордан Мишељић и Милан Гуровић одлучили су да је најбољи скок извео Игор Гудељ коме је припала прва награда у износу од 300 КМ коју је додијелила ЈУ Туристичка организација Града Требиња.
Друго мјесто и награда у износу од 200 КМ коју је додијелила Вила „Пергола“ припала је Вуку Андрићу, а треће мјесто и награда од 100 КМ припала је Бојану Шукићу, а додијелила је Пицерија Л’сашон.

С обзиром да манифестација промовише спортско – рекреативни туризам Града и Републике Српске, те ријеку Требишњицу, која обилује значајаним туристичким потенцијалима, али и да посједује одређену традицију ЈУ Туристичка организација Града Требиња је донијела одлуку да и ове године буде један од покровитеља ове надалеко чувене манифестаије.