ЈУ Туристичка организација Града Требиња је у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији 2016.“ коју је организовало Представништво РС у Србији у сарадњи са Владом Републике Српске представила богате туристичке потенцијале и туристичку понуду Требиња.
Манифестација је одржана у периоду од 10.-16. септембра 2016. године у неколико градова Србије, а Требиње је представљено у оквиру заједничког штанда Републике Српске који је био смјештен на фреквентним локацијама на отвореном (тргови, шеталишта и платои) у Београду, Новом Саду и Крагујевцу.

Туристичка понуда Требиња наишла је на одличан одзив и велико интересовање становника Београда, Новог Сада и Крагујевца, али и бројних гостију и туриста који су тих дана боравили у овим градовима којима је омогућено да добију промотивни материјал ЈУ Туристичка организација Града Требиња, као и привредних субјеката који се баве пружањем услуга у туризму.

На штанду су такође били изложени разноврсни сувенири и производи кућне радиности, а посјетиоци штанда су имали прилику дегустирати сухомеснате производе, вина и мед познатих требињских произођача, чиме су били у прилици осјетити “аутентичан дух Херцеговине и Требиња”.
Промоцију туристичке понуде Требиња помогли су и чланови  ГКУД Алат “Swisslion” из Требиња.

Промоција туристичке понуде Требиња потврдила је тезу да се Требиње као туристичка дестинација све боље котира на туристичком тржишту региона, да је препознатљива  за становнике Србије одакле Требиње традиционално посјећује велики број туриста и да ће се тај број увећавати у периоду који је пред нама, као што је то био случај у предходним годинама.