Проглашењем најбољих фотографија и свечаним уручивањем признања учесницима завршен је овогодишњи фото конкурс „Најљепша туристичка фотографија Требиња 2016.“ који је организовала ЈУ Туристичка организација Града Требиња у сарадњи са Фото кино клубом Требиње.
На конкурс се пријавило 27 кандидатата који су доставили 89 фотографија које су равноправно конкурисале за неку од новчаних награда које је обезбиједила ЈУ Туристичка организација Града Требиња.
 

Стручни жири који је био састављен од 3 члана и то 2 професионална фотографа испред Фото кино клуба Требиње Славенко Вукасовић и Радоје Елез, те један члан из реда запослених у ЈУ Туристичка организација Града Требиња Драгана Минов.

Жири је имао врло  тежак задатак да од приспјелих фотографија према различитим критеријумима који су установљени у оквиру услова конкурса изаберу најбоље фотографије.

Прва награда за набољу фотографију и новчани износ од 200 КМ припала је Живку Драпићу за фотографију под називом „Васкршње јутро“. Друга награда и новчани износ од 150 КМ припала је Нермину Смајићу за фотографију под називом „Требишњица мост“, док је трећу награду и новчани износ од 100 КМ добио Радован Дангубић за фотографију „Поглед са Црквине“.

 

Стручни жири је одлучио да посебну похвалницу и пригодан поклон додијеле Јелени Денди за фотографију „Купалиште у Јазини“.

Овом приликом уприличено је и отварање изложбе 42 одабране фотографије на градском корзу испред просторија Туристичког информативног центра која ће бити отворена наредних 5 дана у временском интервалу од 11:00 до 13:00 часова.

С обзиром да је у глобалним оквирима све више љубитеља фотографије и да скоро ниједно путовање просјечног туристе не може проћи без фотоапарата и биљежења занимљивих момената, те да је Требиње дестинација која посједује мношво изазовних и инспиративних мотива и локација за фотографисање Туристичка организација Града Требиња је на овај начин покушала мотивисати и анимирати све љубитеље фотографије да својим радовима допринесу бољој промоцији Требиња.

Приспјеле фотографије ће према условима конкурса бити на располагању ЈУ Туристичка организација Града Требиња за спровођење активности промоције Туристичке организације Града Требиња, јер је из досадашњег искуства закључено да је фотографија доминантан фактор било да се ради о презентацији у штампаним материјалима, елоектронским путем или на друштвеним мрежама.