ЈУ Туристичка организација Града Требиња у сарадњи са Туристичко – рекреативним центром “Град сунца” представила је туристичку понуду Требиња у оквиру Међународног сајма туризма – “30th Natour Alpe-Adria tourism fair”, који је одржан у периоду 30.01 – 02.02. 2019. године у Љубљани.

Био је ово први директни наступ представника туристичке индустрије Требиња на тржишту Републике Словеније, а исти је реализован у оквиру промотивног штанда Туристичке организације Републике Српске (ТОРС).

Туристичка понуда Требиња и носици туристичке понуде, пословни и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму са посебним нагласком на активни одмор, активности у природи и авантуризам, те туристичко – спортску понуду и садржаје за рекреативце које нуди “Град сунца” представљена је великом броју посјетилаца сајма, представницима туристичких субјеката, иностраним туристичким агенцијама и тур-оператерима, запосленицима у туристичкој индустрији, широј стручној јавности и представницима медија Pепублике Словеније и Региона.

Ова значајна туристичка смотра била је и прилика да се додатно учврсти постојећа сарадња, те успоставе нови контакти, везе и конекције са туристичким агенцијама и туроператерима које послују на регионалном туристичком тржишту, па се с правом може очекивати да предстојећа туристичка сезона буде изузетно добра када су у питању индивидуалне и групне туристичке посјете Требињу, а посебно наставак тренда увећања прилива туриста који се биљежи од стране туриста из Републике Словеније.