ЈУ Туристичка организација Града Требиња забиљежила је веома запажен и успјешан наступ на “41. Међународном сајму туризма” који је одржан у периоду од 21-24.02.2019. године у Београду, а који је окупио више од 900 домаћих и иностраних излагача из преко 40 различитих земаља свијета, чиме спада у највећу туристичку смотру ове врсте у Југоистичној Европи.

Током четири сајамска дана, Београд је био туристички центар и град космополитског духа, што је уз бројне пратеће догађаје, промоције, презентације и конференције резултирало великом пажњом јавности и представника медија за Сајам туризма, као и значајним бројем објава, прилога, интервјуа и репортажа са самог догађаја у дигиталним и штампаним медијима, а колико је овај сајам значајан говори и цифра од преко 1.000 новинара из око 20-ак земаља који су били акредитовани за овај сајам, те да је истом присуствовало преко 65.000 посјетилаца.

У оквиру промо штанда ЈУ Туристичка организација Града Требиња величине 36 м² изложбеног простора, који је као и претходних година био смјештен на врло погодној, атрактивној и фрекфентној локацији у хали број 4. Београдског сајма на упечатљив начин представљена је комплетна туристичка понуда Требиња, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму.

На промо штанду Туристичке организације своје мјесто су нашли промотивни материјали ове установе (каталози, мапе, флајери, брошуре, разгледнице..), али и материјали и производи: хотела, мотела, хостела, ресторана, винарија, произвођача сухомеснатих производа, сира, смокава и производа од смокава, меда, чаја, љековитог биља, пружаоца услуга у авантуристичком туризму, те произвођача сувенира и рукотворина из кућне радиности, као и туристичких агенција из нашег града.

 

Фото: ©Трифко Ћоровић (Портал: Слободна Херцеговина)

 

Сво вријеме трајања сајма активно учешће у презентацији својих производа и услуга узели су представници слиједећих носилаца туристичке понуде нашег града: Херцеговачкa кућа – Herzeg House, Музеј Херцеговине, Tуристичко-рекреативни центар “Град Сунца”, хотели: “Студенац”, “Платани – Еко инвест” и “IN”, Ресторан “Коло”, Туристичке агенције “Friend travel”, “Херц травел” и “Asamo Tour”, Хостел “The red door”, Сувенирница “Арт Шпаиз”, “GM Apartment”, “More Action, Fun and Sun”, Podrum “Тодоровић”, те представници медија: Радио Требиње и портали “Trebinje Live” и “Херцеговина Промо”, што на одређени начин представља нови концепт свеобухватније и комплетније промоције Требиња.

Значајан број упита који су читав ток трајања сајма долазили од стране посјетилаца, али и туристичких субјеката, тур-оператера и туристичких агенција не само из Региона већ и из најудаљенијих земаља свијета потврдили су да је Требиње туристима препознатљива и атрактивна туристичка дестинација која се све боље котира на туристичком тржишту.

Требиње као атрактивна туристичка дестинација кроз промотивне прилоге, путописне текстове и приче широком аудиторијуму гледалаца, читалаца и слушалаца представљено је од стране бројних медијских кућа, ТВ и радио екипа, новинара, путописаца, и представника штампаних и интернет медија којима је промо штанд Туристичке организације, али и само Требиње било веома занимљиво и интересантно.

Уз велики број посјетилаца гости промо штанда Туристичке организације били су: представници Удружења Требињаца “Јован Дучић” у Београду на челу са предсједником г-дином Жарком Ј. Ратковићем и подпредсједником г-дином Радом Петровићем, Министар трговине и туризма у Влади РС г-ђа Драгица Ковач са сарадницима, Директор Представништва РС у Србији г-дин Млађен Цицовић, Директорица ТОРС-а г-ђа Нада Јовановић са сарадницима, уважени Универзитетски професор из Београда г-дин Слободан Унковић, Градоначелник Зрењанина г-дин Чедомир Јањић са сарадницима, директор Туристичке организације Београда г-дин Миодраг Поповић са сарадницима, те уредник најутицајнијег херцеговачког портала у Србији Слободна Херцеговина г-дин Трифко Ћоровић, али и бројни требињци и херцеговци који живе и раде у Београду.

Ријечи хвале како самом презентацијом тако и свим оним што Требиње може да понуди имали су бројне личности из јавног и пословног миљеа Србије попут Ђорђа Давида, познатог рок извођача и фронтмена групе “Генерација 5” и угледног бизнисмена власника групације “Alco Group”. г-дин Мирољуба Алексића.

Успостављен је контакт са великим бројем актера сајма, направљени планови и уговорени послови са новим, те учвршћена и ојачана постојећа сарадња са бројним туристичким субјектима, договорена организација атрактивних и значајних дешавања и манифестација, па се у складу са тим може очекивати да актуелна туристичка година у односу на претходне буде још успјешнија у смислу броја гостију који ће посјетити Требиње.