Туристичка организација Града Требиња заједно са Градом Требињем и Аграрним фондом Града Требиња узела је учешће на „54. Међународном сајму туризма“ који је у периоду од 30. новембра до 02. децембра одржан у Новом Саду.

На сајму је представљена комплетна туристичка понуда Требиња, њени носиоци, као и привредни и пословни субјекти који се баве пружањем туристичких услуга.

Наступ је реализован у оквиру сопственог атрактивно брендираног, адекватно припремљеног и комплетно опремљеног промотивног штанда површине 20 метара квадратних изложбеног простора, на веома погодној локацији у хали Новосадског сајма.

Читаво вријеме трајања сајма владао је завидан ниво интересовања за туристичку понуду Требиња од стране посјетилаца, представника туристичке привреде, тур-оператера и туристичких агенција, али и медијских кућа што не изненађује превише узме ли се у обзир рапидно растући имиџ Требиња као туристичке дестинације на туристичком тржишту Региона.

Успостављен је контакт са великим бројем актера сајма, направљени планови и уговорени послови са новим, те учвршћена и ојачана постојећа сарадња са бројним туристичким субјектима, па се у складу са тим може очекивати да наредна туристичка година у односу на претходне буде још успјешнија у смислу броја гостију који ће посјетити Требиње.

ГРАД СУНЦА ДОБИТНИК ШАМПИОНСКОГ ПЕХАРА НОВОСАДСКОГ САЈМА

Квалитетан и стручан рад туристичко-рекретивног комплекса “Град Сунца”, али и њихов допринос развоју туризма Републике Српске препознат је и награђен од стране организатора сајма, па им је у складу са тим уручен и “Шампионски пехар” Новосадског сајма и то за „Квалитет пружања услуга у туризму и развоју туризма у Републици Српској“.