У градском парку у Требињу је протеклог викенда одржана тродневна спортска манифестација – први туринир у ножном тенису „КОЦКА 2022“ у организацији ЈУ Туристичка организација Града Требиња и Туристичке агенције „Good Host“ из Бања Луке.

У питању је врло атрактивно, занимљиво и динамично такмичење које представља својеврсну комбинацију фудбала, тениса и одбојке, игра се „2 на 2“ преко мреже висине 1 метар.

Одигран је врло клалитетан турнир који је окупио рекреативце, легенде Леотара, бивше професионалне играче и садашње професионалце у укупно 45 екипа и то у двије старосне категорије (јуниори U-15 и сениори).

Током сва три такмичарска дана многобројна публика је могла да види сјајне и атрактивне потезе, пожртвованост, такмичарски дух, позитивну енергију и “фер плеј”.

У категорији U-15 побједу је однијела екипа „Засад“, док је у великом финалу у категорији сениора између екипа „Гучина“ и „Галактикоси“ након велике борбе и неизвијсности са 2:1 у сетовима побједу однијела екипа „Гучина“ којој је припала прва награда у износу 1.000,00 КМ коју је обезбиједила спортска кладионица „Wwin“.

Генерална оцјена организатора, такмичара и публике је да је турнир надмашио сва очекивања, па је извјесно да ће ово такмичење прерасти у традиционално уз пројекцију да постане својеврстан препознатљив регионални „бренд“ који ће окупити екипе из БиХ, Црне Горе, Хрватске и Србије, а томе би свакако требало да додатно допринесе атрактивност и популарност Требиња као туристичког одредишта.