Поводом промотивне кампање „И овог љета ТРЕБИЊЕ ТЕ ЧЕКА“, а сходно недавно склопљеном „Протоколу о пословно-техничкој сарадњи“ између туристичких организација Требиња и Ваљева 6. и 7. августа 2021. одржана је промоција туристичке понуде Требиња у Ваљеву.

Промоција је организована уз помоћ и подршку Града Ваљева и Туристичке организације Ваљева и то у уквиру најзначајније и најпосјећеније туристичке манифестације у Ваљеву „34. Тешњарске вечери“ са циљем представљања туристичке понуде Требиња грађанима Ваљева и посјетиоцима манифестације уз јасан позив за посјету Требињу, а све у складу са слоганом кампање „И овог љета ТРЕБИЊЕ ТЕ ЧЕКА“.

Првог дана промоције одржан је састанак званичних делегација градова Ваљево и Требиње које су чинили градоначелник Ваљева г-дин Лазар Гојковић са сарадницима и Замјеник Градоначелника Требиња г-дин Дражен Бошковић са сарадницима. На састанку је разговарано о наставку и потенцијалном проширењу сарадње ова два града, како у области туризма тако и у осталим привредним и културним областима у којима постоји простор за додатно повезивање и размјену знања и искустава.

У оквиру промоције домаћини су уприличили прикладан туристички обилазак најзначајнијих туристичких локалитета Ваљева с циљем упознавања гостију са туристичком понудом овог града, а посебан акценат стављен је на туристичку понуду Дивчибара и околине.

Великом броју грађана Ваљева, али посјетиоцима манифестације „34. Тешњарске вечери“ презентована је комплетна туристичка понуда Требиња са посебним нагласком на љетњу туристичку понуду, а за промоцију ено-гастрономске понуде у оквиру посебног промо штанда била је задужена „Херцеговачка кућа“ чији је спектар производа изазвао посебну пажњу присутних.

За туристичку понуду Требиња је владало и велико интересовање локалних, регионалних  и државних медија, па је читава промоција додатно добила на значају.

Након Београда и Бања Луке била је ово трећа овогодишња велика промоција Требиња у оквиру промотивне кампање „И овог љета ТРЕБИЊЕ ТЕ ЧЕКА“, а иста је потврдила да се наш град успио изборити за своју позицију када је у питању регионално туристичко тржиште што је потврдило велико интересовање и изузетан одзив грађана Ваљева и околине, али и велики број забиљежених посјета и ноћења туриста из овог дијела Србије, како ове, тако и протеклих година.