„Градимо туризам заједно“ – нова је кампања Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво и Туристичке организације Требиња с циљем изградње партнерских односа и умањења броја физичких лица која изнајмљују смјештај у „сивој зони“ – ван законских оквира.

Кампања ће посебан акценат ставити на физичка лица која изнајмљују собе, апартмане или куће за одмор, а притом их нису регистровали и самим тим обављају нелегалну дјелатност што подлијеже санкционисању од стране надлежних инспекцијских органа, које ће у наредном периоду вршити контроле пословања ове гране туристичке привреде.

Како би се овим физичким лицима пружила још једна могућност да региструју своју дјелатност, у оквиру ове кампање биће расписан јавни позив на који ће моћи да се јаве заинтересована лица и на тај начин своју дјелатност учине легалном, а у складу са Законом о боравишној такси и Закона о порезима и доприносима и тиме избјегну потенцијалне санкције у наредном периоду.

Као потврду партнерског односа Туристичка организација и надлежно Одјељење ће као подстицајну мјеру за сва физичка лица која одлуче регистровати своју дјелатност до 1. јула 2021. године додијелити ваучере од 50 до 200 КМ (овисно о броју регистрованих кревета), који ће бити намијењен за куповину опреме за хотелијерство.

Сва физичка лица која желе регистровати своју дјелатност комплетне информације могу добити сваким даном од 8.00 до 20.00 часова у Туристичком информативном центру поред баште „Платани“ (улица Јована Дучића бб) или на број телефона 059/273-410.

Креирани су и промотивно-информативни флајери који ће свим заинтересованим лицима бити доступни у просторијама Туристичког информативног центра и Центра за услуге грађанима Града Требиња, а један дио ће кроз више намјенских акција бити подијељен грађанима.

Кампању „Градимо туризам заједно“ обиљежиће низ занимљивих активности, а свакако ће највећу пажњу (регистрованих смјештаја али и оних који то желе да постану – сви типови смјештаја) привући презентација компаније „HSS“ из Београда, лидера на пољу централизованих резервационих система који ће (након потенцијалног откупа лиценце и проласка обуке од стране заинтересованих субјеката) бити доступан у оквиру сајта Туристичке организације Требиња. На тај начин сви регистровани објекти који пружају услугу смјештаја на територији Требиња добиће потпуно бесплатну промоцију и нови канал продаје уз најмању провизију на тржишту уз низ погодности и додатних пословних прилика.

Презентација ће се одржати 10. маја 2021. у великој сали Градске управе Требиње, у два термина – у 10.00 и 11.00 часова, у трајању од по 45 минута.

Сви заинтересовани се за учешће на презентацији могу јавити лично сваким даном од 8.00 до 20.00 часова у Туристичком информативном центру поред баште „Платани“ (улица Јована Дучића бб) или на број телефона 059/273-410 као и на имејл адресу: gotrebinje@gotrebinje.com

Планирано је да кампања траје до краја текуће календарске године уз континуирану медијску промоцију и низ акција које ће се реализовати по фазама.