Град Требиње, Туристичка организација Града Требиња и Херцеговачка кућа (Herzeg House) која послује у склопу Аграрног фонда Града Требиња представили су привредне потенцијале града, са посебним нагласком на пољопривреду и туризам на 12. по реду Међународном и регионалном сајму привреде “Суботица 2018.” који је одржан у периоду од 31.маја до 02. јуна 2018. године у “Хали спортова” у Суботици.

Главна тематика стручног дијела овогодишњег сајма био је туризам, а Требиње је представљено у оквиру посебно припремљеног и брендираног изложбеног простора – промо штанда величине 15 m2 у склопу кога су своје мјесто нашли промотивни туристички материјали носилаца понуде Требиња, те пољопривредни и препознатљиви традиционални херцеговачки аутохтони производи.

 

Да је ово било још једно квалитетно представљање Требиња у Србији потврдио и стручи жири сајма који је донио одлуку да Требињу припадне “Друга награда за набоље брендирани излагачки простор”, што је још једно у низу признања која говоре у прилог томе да је Требиње у региону постало препознатљиво по специфичном и аутентичном представљању своје туристичке понуде и привредних потенцијала.

Иначе, треба додати да је сајам искориштен за размјену искустава и успостављање контаката, те могућностима повезивања кроз прекограничну сарадњу са предузетницима из Србије, Мађарске и Хрватске.