Београдски Калемегдан био је домаћин традиционалног 4. по реду великог међународног фестивала туристичких манифестација и дестинација “Београдски манифест”, који се одржао у периоду од 25. до 27. маја 2018. године, а у оквиру кога је  активно учешће забиљежила ЈУ Туристичка организација Града Требиња.

Наступ на овогодишњем фестивалу реализован је у оквиру посебно уређеног и брендираног изложбеног простора – пагоде величине 9m2 која је била смјештена у дијелу у којем се представљала Република Српска која је била земља партнер овогодишњег фестивала, а представљена је цјелокупна туристичка понуда Требиња, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму са посебним нагласком на културне садржаје, туристичка дешавања и манифестациони туризам уопште.

С обзиром да Требиње представља јединствен спој туристичких и културних садржаја са великим бројем дешавања током читаве године не чуди што је током сва три дана трајања фестивала забиљежен је висок ниво заинтересованости посјетилаца фестивала, иностраних туриста, представника медија и туристичке индустрије за туристичку понуду Требиња чиме се опет потврдила теза да је Требиње интересантна дестинација за све потенцијалне туристе из Србије.

“Београдски манифест” је јединствена платформа за представљање најбољих манифестација и туристичких дестинација осмишљен је тако да се посјетиоци, кроз забаван и квалитетно проведен дан са породицом, прије свега упознају са локалном и регионалном туристичком понудом, али и да уживају у различитим садржајима чиме спознају аутентични дух и атмосферу, културне и туристичке вриједности манифестација и дестинација које се представљају.