На темељу Протокола о сарадњи којег су у априлу 2017. године потписале Туристичке организације Требиња и Источног Сарајева организована је узвратна студијска посјета представника медијских кућа са подручја Требиња туристичкој дестинацији Источно Сарајево.

У оквиру посјете представници медијских кућа и ЈУ Туристичка организација Требиња су имали прилику да се упознају са туристичком понудом Општине Пале гдје се обишао центар са градском пијацом и Цековића кућом, једном од најпрепознатљивијих туристичких симбола овог мјеста.

У наставку посјете актери су имали прилику обићи овим просторима јединствен СКИ центар Равна планина, олимпијску љепотицу и најпознатију планину и СКИ центар у Босни и Херцеговини Јахорину, те планину Требевић, омиљено излетиште грађана Сарајева.

Ова посјета била је само једна од активности предвиђена Протоколом о сарадњи између Туристичких организација Требиња и Источног Сарајева, а у наредном периоду поред тога представници ове двије интитуције унаприједиће своју сарадњу заједничким пројектима и креирањем заједничког туристичког производа.