Хотел Бистрица на Јахорини протекли викенд био је домаћин велике медијске промоције гастро понуде Републике Српске која је одржана у организацији Министарства трговине и туризма РС и серијала „Кухињица“.

ЈУ Туристичка организација Града Требиња заједно са „Херцеговачком кућом“ која послује у склопу  Аграрног фонда Града Требиња и Удружењем „Slow food Convivium“ Требиње је у суботу 16. децембра приредила презентацију туристичке гастономске понуде Херцеговине у оквиру које су представљени и дегустирани аутентични традиционални херцеговачки производи и специјалитети попут херцеговачког пршута, телетине испод сача, више врста херцеговачког сира, меда, смокава и производа од смокава, граха пољака, цицваре, приганица али и препознатљивих херцеговачких вина од аутохтоних сорти грожђа, те ракије лозе и ракије од смокве.

Међу 100 присутних учесника који су били и директни конзументи херцеговачких гострономских специјалитета били су представници преко 20 ТВ кућа, штампаних и интернет медија који су изнијели јако позитиван став оним што су видјели и конзумирали, па нема ни сумње да ће кроз ће своје прилоге гастро туристичку понуду Херцеговине на најбољи могући начин пласирати на 34 ТВ станице, бројна штампана и интернет издања у БиХ, Србији и Региону.

Промоцији су присуствовали представници Министарства трговине и туризма РС, Туристичке организације Републике Српске, али и представници бројних привредних и пословних субјеката из области туризма и угоститељства са Јахорине који су исказали висок ниво интересовања за склапање послова са произвођачима из Требиња у вези заступљености презентованих производа у њиховим пословним објектима.

Додаћемо да је уз Туристичку организацију Златибора наша установа била једина туристичка организација из окружења која је имала директна задужења организовања презентације гастрономске туристичке понуде своје регије.