Туристичка организација Требиња узела је учешће на „37. Међународном сајму туризма – PHILOXENIA INTERNATIONAL TOURISM EXPO 2022″ који је у периоду од 18. – 20. новембра 2022. године одржан у Солуну.

Обзиром да је у питању једна од најпрестижнијих и најзначајнијих туристичких смотри југоисточне Европе која је окупила мноштво значајних туристичких субјеката из различитих дијелова свијета била је ово одлична прилика да се свјетској туристичкој јавности представи Требиње као туристичка дестинација која се налази у својеврсној туристичкој експанзији, те се интезивно развија и напредује из године у годину.

Наступ је реализован  у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске уз свесрдну подршку и помоћ Представништва Републике Српске у Грчкој и то склопу заједничког промотивног штанда који је био смјештен на врло погодној локацији у павиљону 15 „HELEXPO“ сајма.

Током презентације забиљежен је значајан број упита од стране посјетилаца, али и туристичких субјеката, тур-оператера, туристичких агенција и представника медија из Грчке, те осталих земаља учесника чиме је још једном потврђено да Требиње јесте препознатљива и атрактивна туристичка дестинација која се све боље котира на глобалном туристичком тржишту.

Наступ на овом престижном туристичком дешавању искориштен је и да се успостави нова, те учврсти и ојача постојећа сарадња са бројним туристичким субјектима, те договоре нови послови и посјете нашем граду што ће допринијети бољој посјећености Требиња од стране туриста из Грчке и осталих земаља Балканског полуострва и Европе током наредне туристичке сезоне.