Кроз пројекат под називом “Унапређење туристичко-информативне и промотивне дјелатности постављањем touch screen дигиталних киоска” који је ЈУ Туристичка организација Града Требиња реализовала уз финансијску подршку Министарства трговине и туризма РС данас су на три фрекфентне и од стране туриста врло посјећене локације у Требињу (Музеј Херцеговине, ЈУ Културни центар и Аутобуска станица) финализирани радови на постављању и инсталацији “touch screen” дигиталних киоска чиме је успјешно закључена реализација горе наведеног пројекта.

У питању су најсавременији и најфункционалнији дигитални информативни системи опремљени “touch- screen” технологијом , базирани првенствено на “opensource” оперативним системима, а основна им је намјена стављање у функцију интеракције са посјетиоцима пружајући бесплатан приступ свим информацијама о туристичкој понуди Требиња, али и институција у којима су постављени. Киосци су намјењени искључиво за “indoor” коришћење, врхунски су дизајни са “inox” материјалима, “etalbond” композитним панелима и врло модерним “interface”-oм, а технолигија „touch screen“ пружа могућност да се додиром киоск претвори у интерактивну површину на којој једноставним руковањем корисници могу да добију тражену информацију.

Као основа функционисања киоска постављена је платформа званичне web адресе ЈУ Туристичка организација Града Требиња која је конципирана на начин да корисницима омогући једноставније сналажење и доступност битних информација цјелокупне туристичке понуде са опширним описима и навигацијама до самих локација туристичких атракција. Сви носиоци туристичке понуде, атракције и локалитети међусобно су увезани и линковани, тако да представљају заокружену цјелину сложену у занимљиву туристичку причу. На киосцима своје мјесто ће пронаћи вијести, актуелности и информације из области туризма Требиња, Републике Српске, Босне и Херцеговине и региона, а битно је да ће корисницима бити доступна на српском и енглеском језику.

Основни циљеви пројекта су развој и унапређење промотивне и туристичко-информативне дјелатности, јачање позиције и већа конкурентност Требиња на туристичком тржишту, те подизање нивоа пружања услуга и употпуњавање садржаја боравка туриста који посјећују наш град.