У наредна два дана ЈУ Туристичка организација Града Требиња организује двије студијске посјете за представнике туристичких агенција “Thomas Cook” (у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске – ТОРС), те “Black mountain Montenegro” које ће имати за циљ да представљање туристичке понуде Требиња.

У питању су туристичке агенције са одличним реномеом у области путовања и туристичких кретања: “Thomas Cook” из Лондона, најстарија туристичка агенција на свијету основана давне 1841. године која је уједно и организатор првог излета, првих туристичких пакет-аранжмана, првог масовног путовања око свијета и иноватор у много других погледа када је у питању туристичка индустрија, али и једна од најпризнатијих и најбоље позиционираних туритичких агенција које послују глобално, те “Black mountain Montenegro”, туристичка агенција у власништву Британке Hayley Wright са сједиштем у Црној Гори која послује на тржишту Западног Балкана са озбиљном тенденцијом проширења поља пословања, а посебан нагласак биће на Требињу и Републици Српској.

Циљ студијских посјета Требињу је презентација туристичке понуде града и упознавање са могућностима које се могу користити при креирању туристичких пакет аранжмана обиласка Требиња које би ове двије туристичке агенције својим клијентима понудиле већ почетком наредне године.

Интересовање за туристичку понуду Требиња од стране озбиљних актера из сфере туризма из дана у дан све је веће, а улазак ове двије туристичке агенције на наше тржиште је гарант даљег развоја и унапређења туризма у Требињу.