Фантастична вијест стиже нам данас из Берлина

С поносом објављујемо да је Граду Требињу припала награда “GOLDEN STAR” за најбољи промотивни туристички видео у оквиру такмичења “The Golden City Gate 2024.”

Након прошлогодишње награде стиже нам још једно признање и то за промотивни видеo ”Trebinje goes green”  у категорији ‘Eco Tourism’, аутора Славенка Вукасовића (HERZ Adventures) чију израду и номинацију су подржали Град Требиње, Развојна агенција Града Требиња ТРЕДЕА и Туристичка организација Града Требиња, а који можете погледати на YouTube каналу Туристичке организације Требиње: https://www.youtube.com/watch?v=BOYNT7ymrR8&t=15s

Ова награда је и ове године, по 23. пут, додјијељена на највећем свјетском сајму туризма и путовања “ITB Berlin” и још је једна у низу награда и признања која су припала Граду Требињу.

Наш град је три године узастопно у ТОП 100 прича одрживог туризма у оквиру Green Destinations програма, а подсјећамо да је 2022.године Херцеговачка Кућа проглашена за најбољу свјетску причу у категорији одрживих ланаца снабдијевања.

Требиње је у оквиру ”Iter Vitis” културне руте Савјета Европе 2022. проглашено најбољом одрживом винском дестинацијом уз Подруме манастира Тврдош који су добили награду за најбољу праксу која унапређује културно-историјско наслијеђе и вино.

Додјели признања присуствовали су и  представници ГИЗ-а у БиХ, уз чију подршку су остварени крупни кораци ка позиционирању и сертификацији Требиња као прве ”зелене” дестинације у БиХ

Туристичка понуда Требиња представља се у оквиру штанда Туристичке организације Републике Српске.