Туристичка организација Требиње забиљежила је још један у низу, веома успјешан и запажен наступ на овогодишњем „45. Међународном сајму туризма“ који је под слоганом „Авантура почиње овдје“ у периоду од 22. до 25. фебруара одржан у Београду.

Био је то сада већ јубиларни, 10-ти пут по реду да се наша установа одлучила да самостално, у склопу сопственог атрактивно уређеног и комплетно опремљеног промотивног штанда величине 50 м2 представи цјелокупну туристичку понуду нашег града.

Највећа туристичка смотра ове врсте у Југоисточној Европи окупила је више од 400 домаћих и иностраних излагача из преко 27 земаља свијета, а сајам је обишло преко 43.000 посјетилаца међу којима је владала фестивалска атмосфера која је одражавала задовољство, инспирацију и добру енергију.

Промо штанд Туристичке организације Требиња је и ове године, већ по навици током сва четири дана трјања био један од најспосјећенијих у хали број 1 Београдског сајма, чиме је још једном потврђено да је наша установа деценију уназад гајећи препознатљиви стил промоције доминантно позиционирала Требиње као једну од најинтересантнијих и најтраженијих туристичких дестинација које се представљају на сајму.

На промо штанду Требиња мјесто су нашли промотивни материјали наше установе (каталози, мапе, флајери, брошуре, разгледнице..), али и материјали и производи: смјештајних објеката, ресторана, винарија, произвођача сухомеснатих производа, сира, меда, љековитог биља, пружаоца услуга у авантуристичком туризму и туристичких агенција из нашег града.

Активно учешће у презентацији својих производа поред представнина наше установе узели су и представници: Града Требиња, Херцеговачке куће, туристичко рекреативног комплекса „Град сунца“, Музеја Херцеговине, туристичких агенција „Lux Travel“ и „Friend Travel“, те хотела „Платани Еко Инвест“.

Уз општу промоцију туристичке понуде Требиња првог дана представљања акценат је стављен на ено-гастрономску понуду Требиња, вински туризам и подруме вина генерално, док је другог дана посебна пажња поклоњена промоцији културно-историјских споменика и знаменитости, вјерском туризму, авантуристичким, спортско-рекреативним садржајима и смјештају.

Трећег дана представљања своју понуду и садржаје представио је туристичко-рекреативни комплекс „Град сунца“ чији су представници посјетиоцима штанда подијелили значајан број „Поклон ваучера“ са попустом од 20% на цијене аранжмана у овом комплексу током текуће године.

За додатно расположење, сјајну и динамичну атмосферу пуну позитивне енергије на штанду током другог и трећег дана представљања побринуо се млади музички дуо из нашег града „Лана & Мато“ који су побрали посебне симпатије посјетилаца.

Требиње као атрактивна туристичка дестинација привукло је велику пажњу јавности, па је наш град кроз промотивне прилоге, путописне текстове и приче широком аудиторијуму гледалаца, читалаца и слушалаца представљено је од стране бројних медијских кућа, ТВ и радио екипа, новинара, путописаца, и представника штампаних и интернет медија којима је промо штанд Туристичке организације, али и само Требиње било веома занимљиво и интересантно.

Уз велики број посјетилаца гости промо штанда Туристичке организације били су: Градоначелник Требиња г-дин Мирко Ћурић, Генерални директор „Електропривреде РС“ г-дин Лука Петровић, Министар трговине и туризма у Влади РС г-дин Денис Шулић са сарадницима, Министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади РС г-дин Златан Клокић са сарадницима, Министар рада и социјалних питања у Влади Републике Србије г-дин Никола Селаковић са сарадницима, Директор Представништва РС у Србији г-дин Млађен Цицовић, Директор ТОРС-а г-дин Миодраг Лончаревић са сарадницима, Предсједник Општине Никшић г-дин Марко Ковачевић са сарадницима, представници компаније „Аеродром Мостар“, али и бројни требињци и херцеговци који живе и раде у Београду.

Ријечи хвале како самом презентацијом тако и свим оним што Требиње може да понуди имали су бројне личности из јавног, културног, спортског и пословног миљеа Србије попут ватерполисте Николе Рађена, бившег фудбалера и фудбалског селектора, једне од „Пет Звездиних Звезда“ Владимира Петровића „Пижона“, познатог младог глумца Амара Ћоровића и путпописца Бошка Козарског.

И ове године успостављен је контакт са великим бројем актера сајма, направљени планови и уговорени послови са новим, те учвршћена и ојачана постојећа сарадња са бројним туристичким субјектима, договорена организација атрактивних и значајних дешавања и манифестација, па се у складу са тим може очекивати да актуелна туристичка година у односу на претходне буде још успјешнија у смислу броја гостију који ће посјетити Требиње.