Ј.У. Туристичка организација Града Требиња данас је по први пут у Требињу организовала сједницу Координационог одбора ТОРС-а, што је била прилика да се управо у нашем граду, као једној од дестинација које биљеже највећи туристички раст у Републици Српској направи осврт и анализира актуелна успјешна туристичка година, али и свеукупно стање у области туризма Републике Српске.


Ово је била 10. Сједница Координационог одбора ТОРС-а која је одржана у „Кристалној Сали“ хотела “SL Industry”, а теме су, између осталог биле, и актуелна проблематика у раду са којом се сусрећу локалне туристичке организације у Републици Српској, организовање Конференције “Креирање интегралног туристичког производа Републике Српске”, покретање иницијативе за доношење Правилника о разврставању туристичких мјеста у складу са Законом о туризму, те Програм рада ТОРС-а за 2018. годину и многе друге.


На дневном реду су се нашле и теме као што су заједничко разматрање проблема наплате боравишне таксе, рада субјеката са нерегистрованим смјештајним капацитетима, модел пословања „Стан на дан“, што је посебно интересантно за стање ствари из области туризма у Требињу.
Сједници су, поред представника ТОРС-а присуствовали представници туристичких организација Требиња, Бања Луке, Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, Фоче, Вишеграда, Лакташа, Власенице и Теслића, али и Помоћник Министра за туризам и угоститељство у Влади Републике Српске гђа Драгана Ристић и представница Привредне коморе Републике Српске Драгана Шобот.