На XIII сједници Координационог одбора ТОРС-а која је данас одржана у хотелу „Лавина“ на Јахорини, директор Туристичке организације Града Требиња Марко Радић је на приједлог Наде Јовановић, директорице Туристичке организације Републике Српске од стране присутних чланова једногласно изабран за новог Предсједника овог тијела. Именовање је услиједило након што што се досадашњи предсједник, дугогодишњи туристички радник и бивши директор ТО Бања Лука г-дин Остоја Барашин из личних разлога повукао са функције.

Сједница је била прилика да туристички радници направе осврт на актуелну туристичку годину, те да се анализаира свеукупно стање у којем се налази ова привредна грана у Републици Српској. Теме сједнице су  између осталог биле и проблематика у раду са којом се сусрећу локалне туристичке организације у РС, Програм рада ТОРС-а за 2020. годину, те смјернице и планови за развој и унапређење туризма РС, али и многе друге актуелне туристичке теме.

Иначе, Координациони одбор је тијело које је формирано на бази оснивачких и планских аката ТОРС-а, а чине га директори или овлаштени представници локалних туристичких организација из РС и представник Министарства трговине и туризма РС. Број и састав чланова одређује се одлуком Управног одбора ТОРС-а и то у зависности од броја постојећих организација, а све сразмјерно њиховом туристичком значају и учешћу у укупном обиму туристичког промета у РС и приходу ТОРС-а.

Данашње именовање Марка Радића за предсједника Координационог одбора представља још једно признање за професионалан, континуиран и систематичан рад, али туристичке резултате које Требиње као једна од најбрже растућих туристичких дестинација у РС  биљежи, а посебно је важно што су то препознали људи из струке и колеге из других туристичких организација што пружа додатну дозу озбиљности и респекта, те обавезује да у периоду који долази будемо још бољи и агилнији, те као да као једна од најважнијих локалних туристичких организација додатно допринесемо развоју и унапређењу туризма Републике Српске.