Кроз пројекат под називом “Унапређење туристичке инфраструктуре кроз постављање видиковца” који је ЈУ Туристичка организација Града Требиња реализовала уз финансијску подршку Министарства трговине и туризма РС данас су поред магистралног пута Требиње – Билећа на уласку у Требиње из правца Билеће финализирани радови на изградњи видиковца чиме је закључена реализација горе наведеног пројекта.

Циљеви пројекта су употпуњавање садржаја боравка туриста, проширење и обогаћивање туристичке понуде града, уређење околине и стварање љепшег окружења, унапређење еколошког и излетничког туризма, затим унапређење туристичке инфраструктуре и услова за свеукупни развој туризма Требиња, те побољшање услуга туристима који посјећују Требиње и позиционирање Требиња као атрактивне, пожељне и препознатљиве туристичке дестинације.

Уз видиковац који је изграђен у комбинацији дрво-камен и заузима површину 9m2 пројектом су постављени и инфо табла са главним туристичким одредницама у Требињу, те контејнер за одлагање отпадака.

Ово је још један додатни садржају оквиру кога ће туристи, гости и случајни пролазници моћи да се одморе, окријепе и уживају у панорамској љепоти Дучићевог града.

Реализацијом овог пројекта Требиње стало у ред ријетких туристичких дестинација у РС и БиХ која посједује овакав садржај који туристима и локалном становништву омогућује да на интересантнији и занимљивији начин проведу своје вријеме током свог боравка у граду.