У оквиру пројекта “Звијезда туризма БиХ” који је настао с циљем подстицања развоја и конкурентности, те подизања квалитета услуга и производа у туристичком сектору Босне и Херцеговине, Туристичкој организацији Требиња додијељена је награда “ЗВИЈЕЗДА ТУРИЗМА БИХ ЗА 2019.” и то у категорији “Туристичка организација”.

Ово струковно признање само је још једна у низу потрда квалитетног, дугорочног, систематичног, те високо професионалног и стручног рада Туристичке организације Требиња по чему је ова установа већ деценију уназад препозната на територији Босне и Херцеговине, али и награда за  Градску управу Требиња која пружа максималну подршку пословању ове установе, те за резултате остварене у 2019. години када је забиљежена посјета туриста из преко 90 земаља свијета и преко 100.000 регистрованих ноћења туриста.

Награда је уручена у оквиру 18. Међународног сајма туризма и екологије “ЛИСТ” који је одржан од 17. до 19. септембра у Лукавцу код Тузле.

Аутор и реализатор пројекта „Звијезда туризма БиХ“ је Привредна комора Федерације Босне и Херцеговине, која је била и организатор свечане церемоније додјеле награда.