Данас су у згради “АВАЗ”-а додјељене награде и признања у оквиру акције под називом “Туристичка патрола Дневног аваза”, коју је организовао и реализовао лист “Дневни аваз” из Сарајева.

“Туристичка патрола дневног аваза” сатсављена од стручњака из различитих области током мјесеца јула и августа обишла је 60 градова и општина у Босни и Херцеговини, са циљем објективног оцјењивања актуелне туристичке понуде и општег стања ствари у туризму на самом терену, а приликом њихове посјете Требињу домаћин им је била ЈУ Туристичка организација Града Требиња.

Затечено стање туристичке понуде и општег стања ствари из области туризма на терену у Требињу од стране “Патроле” оцјењено је највисочијим оцјенама, те је у складу са тим донешена одлука да овом граду припадне ласкаво признање “Туристички бисер 2018.”, које је још једна потврда да наш град својом атрактивном понудом и континуираним туристичким развојем представља својеврстан туристички центар Босне и Херцеговине.

Иначе, додатна тежина признања лежи у томе да је организатор акције “Дневни аваз” један од најтиражнијих дневних листова у Босни и Херцеговини, који биљежи око 1.500.000 дневних посјета сајту. Поред Требиња награде и признања додијељене су и осталим значајнијим туристичким дестинацијама Босне и Херцеговине.