На 27. Међународном сајму туризма, опреме за хотелијерство и угоститељство “METUBES”, који је у периоду од 22 – 24. марта 2018. године одржан у Будви комплетну туристичку понуду нашег града представила је  ЈУ Туристичка организација Града Требиња.

Наступ је по први пут реализован у оквиру самосталног промотивног штанда величине 16 m2 гдје је посјетиоцима сајма, али и представницима туристичких субјеката, запосленицима у туристичкој индустрији, те широј стручној јавности и представницима медија Црне Горе и Региона представљена цјелокупна туристичка понуда Требиња, носици туристичке понуде и пословни и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму.

Овогодишњи сајам обухватио је представљање туристичких дестинација, смјештајних капацитета, угоститељских објеката и услуга, програма туристичких агенција, превозника у функцији туризма, организатора конгреса, културних, спортских и других манифестација.

Опште је познато да је Требиње врло занимљиво туристичко одредиште, како за становнике Црне Горе, тако и за туристичке агенције које послују на овом тржишту јер управо једнодневно излет путовање за Требиње годинама уназад представља један од најтраженијих и најпродаванијих туристичких аранжмана ових туристичких субјеката.

Овогодишњи сајам била је прилика да се додатно учврсти постојећа сарадња, те успоставе нови контакти, везе и конекције са туристичким агенцијама и туроператерима које послују на регионалном туристичком тржишту, па се с правом може очекивати да предстојећа туристичка сезона буде изузетно добра када су у питању индивидуалне и групне туристичке посјете Требињу.