ЈУ Туристичка организација Града Требиња је у суботу 13. јула мјештанима Златибора и туристима који су тамо боравили приредила промоцију туристичке понуде Требиња са циљем представљања свега онога што Требиње може понудити гостима који га посјете.

Ово је први пут да се Требиње аудиторијуму Западне Србије представља на овај начин, а активност је приређена као резултат одличне сарадње коју су успоставиле туристичке организације Требиња и Златибора.

У питању узвратна посјета с обзиром да је у мјесецу мају текуће године ТО Златибор уз свој КУД представила Златиборски крај становницима Требиња, медијима, али и туристима.

Акценат промоције стављен је на гастро понуду, културу и традицију Требиња и Херцеговине, па су са том намјером као директна подршка на Златибору боравили представници Херцеговачке куће са широким асортиманом производа, али и представници ГКУД-а “Алат Swisslion”.

За Туристичку организацију Требиња, али и за Требиње генерално ова промоција била је од великог значаја због чињенице да је Златибор својеврстан драгуљ туристичке понуде Србије и једна од најзначајнијих и најатрактивнијих туристичких дестинација Региона која биљежи константан раст.

Обзиром да је на Златибору тренутно “шпиц” љетње туристичке сезоне искориштена је савршена прилика да се великом броју посјетилаца на један оригиналан начин упути позивница да посјете Требиње.