Град Требиње и ЈУ Туристичка организација Града Требиња јуче су у великој сали Скупштине Града Требиња по први пут свечано обиљежили Свјетски дан туризма.

У складу са све запаженијим резултатима које Требиње биљежи претходних неколико година у туризму, али и интезивним развојем ове привредне гране заједно са носиоцима туристичке понуде и запосленима у туристичкој привреди Требиња анализирана је и оцјењена актуелна туристичка сезона.

Градоначелник Требиња г-дин Лука Петровић присутнима је предочио визију развоја Требиња као туристичког центра Региона потенцирајући при том на додатном унапређењу међусобне сарадње и увезаности свих актера туристичке понуде Требиња, док је директор ЈУ Туристичка организација Града Требиња г-дин Марко Радић изнио информацију о реализованим активностима, актуелним пројектима и плановима ове установе у наредном периоду.

Оно што се издвојило као посебна вијест је та да је од стране Министарства трговине и туризма Републике Српске наш град посебним Рјешењем проглашено за први у Републици Српској са статусом “Туристичко мјесто” и то након што су испуњени услови и критеријуми из Упитника у шта се директно на терену увјерила и Комисија формирана од стране овог Министарства.

Требиње се профилише у лидера туристичке индустрије Републике Српске што је потврђено овим Рјешењем које пружа низ погодности које ће Требиње засигурно у наредном периоду искористити и остварити још значајније туристичке резултате.